Diensten

Alles wat je moet weten over vloerverwarming

Vloerverwarming is een innovatieve en efficiënte manier om uw huis te verwarmen. Het biedt niet alleen comfort, maar bespaart ook op energiekosten. In dit artikel leggen we u uit wat vloerverwarming precies is, de verschillende soorten, hoe het werkt en de voordelen ervan.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een verwarmingstechniek waarbij warme lucht via een verwarmingselement in de vloer wordt geleid. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de kamer, zonder dat er warme luchtstroom is. Hierdoor voelt de verwarming aangenamer aan.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming werkt door middel van verwarmingselementen die in de vloer zijn verwerkt. Deze elementen warmen de vloer op en verspreiden de warmte door de kamer. Het verwarmingselement kan elektrisch of via warm water zijn. In het laatste geval wordt de warmte door middel van een warmwaterleiding naar de verwarmingselementen geleid.

 

Gefreesde vloerwarming.

Uitleg van krimpnetten

Uitleg van krimpnetten

Gemonteerd op tackerplaten

Vloerverwarming gemonteerd op tackerplaten

Gefreesde bijverwarming

Gefreeste bijverwarming

Verschillende soorten vloerverwarming

GN vloerverwarming heeft zich gespecialiseerd in alle denkbare methoden voor het aanbrengen van de vloerverwarming. U kunt ons inschakelen voor droogbouwsystemen, die de vloer elektrisch verwarmen of een natbouwsysteem voor verwarming met warm water.

Bij een natbouwsysteem worden de slangen en buizen ingefreesd in cement en voorzien van een wapening, om het krimpen en uizetten van de buizen te beheersen.

Een droogbouwsysteem is met name geschikt voor de plaatsen in panden met houten vloeren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een isolatieplaat. Met het gebruik van noppenplaten worden de vloerverwarmingsbuizen goed op hun plaats gehouden en is de installatie van de vloerverwarming sneller uit te voeren.

In gevallen dat het aanbrengen van de slangen van de vloerverwarming in cement of het frezen niet mogelijk is, worden de slangen vastgezet op gegalvaniseerde staalmatten, oftewel krimpnetten. Hieronder wordt reflectiefolie aangebracht om het ontsnappen van de warmte naar onderen te voorkomen. Hierna kan de dekvloer aangebracht worden.

Een systeem wat in zwang komt is vloerverwarming op tackerplaten. Hierbij worden de verwarmingsbuizen bevestigd op EPS-platen. Dit systeem is goedkoper dan het aanbrengen op noppenplaten en heeft zeer goede isolerende eigenschappen.

Het door ons aangebrachte ThinMat systeem bestaat uit bijzonder dunne kunststof matten, waar de vloerverwarmingsbuizen van slechts 10 mm in bevestigd worden. Dit is een ultradun systeem dat zeer geschikt is voor toepassing tijdens renovaties.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Veel mensen kennen vloerverwarming als aanvullende verwarming voor badkamers of keukens, maar tegenwoordig wordt het steeds meer gebruikt als hoofdverwarming voor de gehele woning. Door de gelijkmatige en energiezuinige warmteafgifte is een vloerverwarming zeer geschikt als belangrijkste warmtebron. Over het algemeen staat de thermostaat 2 tot 3 graden lager als je vloerverwarming hebt, omdat de temperatuur gelijkmatig verdeeld is over de ruimte. Wat dus energiebesparing oplevert.

Snelle aanleg en goede garantie

Bij een natbouwsysteem wordt de vloerverwarming aangesloten op een bestaande CV installatie. Bij de installatie bij particulieren kunnen wij doorgaans de vloerverwarming aanbrengen binnen één werkdag. Op alle slangen krijgt u een standaard fabrieksgarantie van 50 jaar, op een kunststof verdeler 10 jaar en op een stalen verdeler 5 jaar.

Welke soort vloerverwarming u ook kiest, wij adviseren u graag over de juiste keuze, neemt u vandaag nog contact met ons op voor nadere informatie en/of een vrijblijvende offerte. Wij zijn zes dagen per week bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. Op zondag genieten wij van onze eigen vloerverwarming.

gn-vloerverwarming-gefreest-hoofdverwarming-2.jpg

De prijs en terugverdientijd van vloerverwarming

Vloerverwarming is een moderne en energiezuinige manier van verwarming, maar veel mensen vragen zich af of de investering de moeite waard is. In dit artikel bespreken we de terugverdientijd van vloerverwarming en waarom het de investering waard is.

Lagere energiekosten

Met vloerverwarming bespaart u energie omdat de warmte gelijkmatig verspreid wordt door de hele kamer, in tegenstelling tot traditionele verwarming waarbij de warme lucht naar boven stijgt. Dit betekent dat u minder energie nodig heeft om uw huis op temperatuur te houden, waardoor u lagere energiekosten heeft.

Langer meegaan

Vloerverwarming gaat langer mee dan traditionele verwarming, omdat er geen bewegende onderdelen zijn die kunnen slijten of kapot gaan. Hierdoor heeft u minder onderhoudskosten en kunt u langer genieten van uw vloerverwarming.

Meer waarde voor uw huis

Vloerverwarming is een duurzame en moderne manier van verwarming, die steeds populairder wordt. Als u uw huis op een later moment wilt verkopen, zal vloerverwarming de waarde van uw huis verhogen en zal het een aantrekkelijkere verkoopoptie zijn.

Bereken jouw terugverdientijd

De terugverdientijd van vloerverwarming is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis, de kosten van de installatie en uw energieverbruik. Gelukkig kunt u gemakkelijk berekenen hoe lang het duurt voordat u uw investering heeft terugverdiend door gebruik te maken van online rekentools. Vloerverwarming is een slimme investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient. Neem de tijd om uw terugverdientijd te berekenen en laat u overtuigen van de voordelen van vloerverwarming.

Nóg meer kosten besparen door een zoneregeling

Vloerverwarming is een comfortabele en energie-efficiënte verwarmingstechniek, maar om het nog efficiënter te maken, kun je het gebruik van een zoneregeling overwegen. Met een zoneregeling kun je het verwarmingssysteem opdelen in verschillende zones, zodat je de verwarming apart kunt regelen in verschillende delen van het huis. Hierdoor kun je het verwarmingseffect verhogen en energie besparen. Een zoneregeling bij vloerverwarming maakt het verwarmingseffect efficiënter en comfortabeler. Lees alles wat je moet weten over zoneregeling op deze pagina.

Voordelen van vloerverwarming

  • Gelijkmatige verwarming: Door de verwarming via de vloer te laten verlopen, wordt de hele kamer op een gelijkmatige manier verwarmd. Hierdoor voelt de verwarming comfortabeler aan.
  • Laag energieverbruik: Door het lage energieverbruik die gepaard gaat met vloerverwarming is geld besparen op je energierekening een logisch gevolg.
  • Waardeverhoging van het huis: Naast het gemak, de uitstraling en de luxe van vloerverwarming zorgt het lage energieverbruik ervoor dat het de waarde van je woning verhoogd.
  • Energiebesparing: Omdat de warmte beter wordt verspreid, is minder energie nodig om de kamer op de gewenste temperatuur te houden. Hierdoor bespaart u op energiekosten.
  • Gezonder binnenklimaat: Doordat er geen warme luchtstroom is, blijft het binnenklimaat gezonder. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of luchtwegproblemen.
  • Langer behoud van warmte: Omdat de warmte in de vloer wordt opgeslagen, blijft deze langer aanwezig in de kamer. Hierdoor hoeft u minder vaak de verwarming aan te zetten.

Vloerverwarming en gezondheid: hoe zit dat nou precies?

Vloerverwarming is niet alleen comfortabel en energiezuinig, maar ook nog eens goed voor uw gezondheid. Hoe zit dat nou precies?

Met vloerverwarming is er geen circulatie van warme lucht, waardoor stof niet opgewerveld wordt en er dus geen stofcirculatie plaatsvind. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of luchtwegproblemen, die last kunnen hebben van stof, huisstofmijt en andere allergene stoffen.

Met vloerverwarming wordt de hele kamer op een gelijkmatige manier verwarmd, zonder warme luchtstroom. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en voorkomt temperatuurverschillen die stress veroorzaken. Een gelijkmatig en comfortabel binnenklimaat draagt bij aan een betere slaapkwaliteit. Hierdoor slaapt u beter, voelt u zich energieker en bent u beter uitgerust.

Vloerverwarming is ook beter voor uw voeten dan traditionele verwarming. Doordat de warmte uit de vloer komt, zijn uw voeten niet blootgesteld aan directe warmte, wat beter is voor de bloedcirculatie en vermindert het risico op vermoeide en pijnlijke voeten. Vloerverwarming is dus niet alleen comfortabel en energiezuinig, maar heeft ook nog eens vele gezondheidsvoordelen.

Wat kost vloerverwarming in mijn woning?

Het leggen van vloerverwarming is altijd maatwerk. Het is afhankelijk van het type ondervloer, de materialen die gebruikt worden en het type vloerverwarming die gelegd moet gaan worden. Om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen voor jouw woning kun je ons

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend diverse offertes van lokale specialisten.

Adres

Dr. Ensinkstraat 40

4661 EJ Halsteren

Noord-Brabant

Contact Info

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon: 0627379990

Facebook | Google+

Copyright © GN Vloerverwarming. Deze website is gebouwd door Power Internet | Privacyverklaring | RJ Hosting